Monday, 28 May 2012

Pimples ! What should you do ?

Assalamualaikum ~ Its holiday, still holiday . Nampaknya cuti ni aku akan banyak duk ghumah dan ganti posa-posa yang tertinggal masa bulan sabit datang dulu. Padan muka aku kan last minute terhegah maw ganti posa ! danggg ! *bunyi gong*

Buka mindaa sikit *bukan buka pakai tangan*.. Normal sangat kan, ada jerawat dalam sebulan tu beberapa biji tumbuh. Jerawat suka tumbuh ramairamai di muka, bukan banyak-banyak tapi ramai-ramai. Berkenduri syukur di muka akibat tuan punya badan x pandai jaga muka + pemakan dari makanan yang menyebabkan si jerawat agak eksaited maw menonjolkan muka beliau -__-

Jadi, sebagai pembasmi jerawat yang tegar dan selalu buat kerja overtime. Aku guna satu petua moden belaka untuk hilangkan mereka-mereka si jerawat. Okey, mak cik-mak cik sekalian, ready buku resepi terhad yang mana rancangan ini tiada ulangan seperti iklan tb3 yang suka cakap slogan ni " atas permintaan ramai, rancangan ini diulang " . lame sangat derr ~ aku naik fed up dengar slogan lame yang sama. Tak susah pun mengaku " atas ketiadaan rancangan yang lagi best, maka kami menayangkan..... ".. 

Abaikan, kembali ke resepi hari ini :

Bahan-bahannya ialah : 

 Aku bukan anak orang kaya maw beli SK 2 bagai..haha
Hanya Penyegar Safi Balqis Perfect 10 yang berharga x lbh rm10..
dan boleh pakai lamaa .
Chill !! ini bukan dadah atau marijuana. aku x makan binatang mcm tu.
Ni antibiotic hasil daripada sakit demam tempoh hari.
aku x pandai makan ubat-ubatan ni thats why masih banyak.

Caranya : Buka pelindung ubat tadi dan campurkan di dalam toner dan goncang. goncang. sehingga berbuih. Pakai benda ni setiap kali lepas cuci muka dan amalkan selalu.

Setakat ni aku pakai memang ok sebab pakai lagi pelembap muka . mesti rajin lar. Overall, selama aku try memang berkesan, jerawat senang hilang. Kalau sem 1 dulu, muka bagai terbakar sebab x pandai jaga.. turun cafe pun wajib pakai bedak.. kalau sekarang aku x kisah sangat sebab kurang jerawat untuk dilindungi.

Amaran : Aku tidak bertanggungjawab atas sebarang kecederaan +kerosakan +kehodohan yang akan terjadi pada muka. Kena tanggung sendiri lar der ~1 comment:

  1. wow!! x penah jumpe tips ilangkan jerawat mcm ni lagi. huhu. mana dpt tips ni??

    P/s: beware dgn resistance ok. bact boleh develop resistance towards antibiotics

    ReplyDelete